perjantai 25. marraskuuta 2016

Ehostusta ja kampauksia

Meillä oli viime jaksossa ehostusta ja kampauksia.


Kampaukset
Ensimmäisessä kampauksessa letitettiin päälaelle letti niin, että vain otsan puolelta nostettiin lettiin mukaan hiuksia. Näin letti muodostaa päälle "kruunun". Hiukset letitettiin latvaan asti ja käännettiin otsan kautta lettin "kruunun" alle latva piiloon. Lopuista hiuksista tehtiin niskanuttura valkin avulla. Minulla itsellä oli todella huono ja iso valkki, joten nutturasta ei oikein tullut mitään. Kampauksessa oli haastavaa kaikki pikku hiukset jotka lähtivät törröttämään letistä, mutta itse lettii oli muuten helpoin osuus.

Seuraavana oli vuorossa hääkampaus. Hiukset kiharrettiin muuten ihan normaalisti, paitsi edessä olevat hiukset kiharrettiin vaakaosioissa. Takaraivolle tehtiin pieni ranskalainenletti, johon oli helpompi kiinnittää valkki. Tämän jälkeen kiharoita aletiin nostelemaan vuoron perään valkin päälle samalla peittäen itse valkki. Viimeisenä nostettiin vaakaosioissa kiharretut hiukset. Näin kiharat muodostavan suuren nutturan. Hiuskoristeen sai lisätä kampaukseen mihin halusi. Kampauksessa haastavin oli letti, koska se sotki kiharoita. Ehkä olisi voinut ensin tehdä letin ja sen jälkeen kihartaa. Ja jälleen tässäkin kampauksessa oli haasteena pikku hiukset. Muuten kampaus onnistui omasta mielestäni ihan hyvin.




Ehostus
Ehostuksessa on hyvä ottaa huomioon millaiseen juhlaan ollaan menossa ja millaista valoa siellä on. Onko valo lämmin vai kylmä. Katsotaanko meikkiä läheltä vai kaukaa.

Häämeikki
Häämeikki on tavallaan näutösmeikki. Meikki tulee morsiammelle ja kaikkihan katsovat meikin, hiukset ja mekon. Meikissä on hyvä otettava huomioon, että sen pitää kestää. On hyvä olla kunnon pohjustus alla. Huulimeikki saisi kestää ruokailut, joten tällöin valitsisin mattahuulipunan. Valitsisin myös vaalean sävyn, koska jos otetaan mustavalkokuvia, huulet eivät saisi näyttää niissä mustilta. Kulmakarvat eivät saa olla liiaan tummat. Kevyt väri on hyvä. Luomiväreissä toimii hyvin helmiäiset.

Näytösmeikki
Näytösmeikissä on hyvä muistaa se, että se saa näkyä kauas ja kukaan ei katsele meikkiä ihan läheltä. Häivytykset pitää olla hyvät, mutta saa käyttää vahvoja värejä, Korostukset ja varjostukset saavat näkyä kunnolla.

Vapaan tyylin meikki
Saatiin valita yksi "nuorten trendimeikkityyli". Valittavissa oli gootti, punk, lolita jne. Valitsin galaksipisamat, koska ne ovat olleet instagramissa paljon esillä. Se ei suorastaan kuulu tuohon kategoriaan, mutta kävi opettajalle. Alta löytyy linkki Youtubesta lainattuun videoon.

Trendimeikki
Trendimeikki on kuin päivämeikki, mutta käytettynä mattavärejä. Ei käytetä mitään helmiäistä tai kiiltoa. Korostuksia saa ola tietysti, mutta vain mattana.

Luonnollinen päivämeikki
Meikissä käytetään luonnollisia sävyjä ja hennosti. Ei mitää suuria korostuksia tai varjostuksia. Luomiväreiksi sopii mattaiset ruskeat. Kulmakarvat on parempi tehdä luomivärillä, näin saadaan paljon luonnollisempi ja pehmeämpi vaikutelma. Huulipunaksi valitsisin jonkun mattaisen nudesävyn. Hennot ruskeat luomivärillä tehdyt rajaukset toimivat niin ylä- kuin alaluomessakin.

Iltameikki
Iltameikki saa olla vahvempi kuin päivämeikki. Päivämeikissä ei yleensä suurempia varjostuksia ole, kun taas nämä löytyvät yleensä iltameikistä. Iltameikkiin voi lisätä myös hieman enemmän kiiltoa ja helmiästä luomiin. Värit saavat myös olla syvempiä.

Silmälasimeikki
Meikissä on otettava huomioon onko lasit plussaa vai miinusta. Plussa aina suurentaa silmää kun taas miinus pienentää. Miinuslaseja käyttävälle tehdään yleensä silloin silmiä suurentava meikki. Jos silmälaseissa on eri vahvuudet, tehdään toiseen suurentava meikki ja toiseen pienentävä. Kuitenkin näyttämään ne samanlaisilta niin, että katsoja ei huomaa eroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti